GUPEA >
Student essays / Studentuppsatser >
Department of Food and Nutrition, and Sport Science / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap >
Kandidatuppsatser >

Hur kommuniceras den hållbara skolmåltiden?


Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/2077/65980

Files in This Item:

File Description SizeFormat
gupea_2077_65980_1.pdf534KbAdobe PDF
View/Open
Title: Hur kommuniceras den hållbara skolmåltiden?
Other Titles: - En digital måltidsanalys i grundskolan
Authors: Odhner, Denise
Trieu, Linda
Issue Date: 5-Aug-2020
Degree: Student essay
Keywords: Grundskolebarn
hållbara måltider
skolmåltider
sociala medier
Abstract: Varje dag lagas och serveras omkring 1,3 miljoner skolmåltider vilket gör att barnens och ungdomarnas förhållningssätt till mat och näring spelar en viktig roll för hälsa och utveckling. Genom att påverka barns och ungdomars konsumtionsval i riktning mot mindre rött kött, mer fisk, frukt och grönsaker kan det bidra till en mer hållbar livsmedelskonsumtion. Syftet med studien är att analysera hur den hållbara skolmåltiden kommuniceras till elever i sociala medier. Utifrån SkolmatsGastro och ... more
Description: Kandidatuppsats 15 hp Program: Kostekonomi med inriktning mot ledarskap Nivå: Grundnivå Handledare: Hillevi Prell Examinator: Anna Post Antal sidor: 32 sidor (inklusive bilagor) Termin/år: VT 2020 Nyckelord: Grundskolebarn, hållbara måltider, skolmåltider, sociala medier
URI: http://hdl.handle.net/2077/65980
Appears in Collections:Kandidatuppsatser

 

 

© Göteborgs universitet 2011