Show simple item record

dc.contributor.authorLahtinen, Hanna
dc.date.accessioned2013-09-09T07:40:33Z
dc.date.available2013-09-09T07:40:33Z
dc.date.issued2013-09-09
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/2077/33864
dc.description.abstractDetta är en kandidatuppsats om våra vanor och val kring en av våra mest älskade drycker, kaffet. Vi dricker det varmt eller kallt, sötat eller osötat, med vänner eller ensamma, för att bli mer skärpta eller för att njuta av smaken. Vi dricker espresso, bryggkaffe, kokkaffe, presskaffe, perkolatorkaffe, kapselkaffe och pulverkaffe. Vissa av oss dricker kaffe flera gånger per dag och andrar ett par gånger i vecka, sällan eller aldrig. Vi dricker kaffe på café, hemma, hos vänner, på arbetet, när vi är på väg någonstans, på stranden och på restaurangen. Vi dricker kaffe överallt och vi älskar det. I denna uppsats har jag gjort en enkätundersökning för att titta lite närmare på relationerna mellan vad och var vi dricker oftast och vad vi skulle dricka om vi fick välja precis var och vad. Jag har tagit in aspekter som kön, ålder, sysselsättning och bostadsort. I Sverige konsumerar vi i genomsnitt 8 kilo kaffe per person och år. Den onekligen mest populära drycken är i min undersökning bryggkaffe. Efter bryggkaffet har espresson en stor popularitet, både i sin grundform och i olika blandningar. Min undersökning har bland annat visat att vi oftast dricker kaffe hemma eller på arbetsplatsen, men får vi välja är det café eller hemmet som gäller. Kaffe hos vänner tackar vi inte heller nej till. Oavsett vad vi väljer så är kaffet en viktig del i vår kultur. Tidigare århundradens kaffehuskultur går idag allt starkare mot en fikakultur, och vad är väl en fika utan en kopp kaffe?sv
dc.language.isoswesv
dc.relation.ispartofseriesRestaurangmanagerprogrammetsv
dc.relation.ispartofseriesVt 2013sv
dc.subjectKaffevanorsv
dc.subjectkonsumtionsv
dc.subjectkaffetypersv
dc.titleVanor och val kring kaffesv
dc.title.alternativeVad dricker vi och var dricker vi det?sv
dc.typeText
dc.setspec.uppsokSocialBehaviourLaw
dc.type.uppsokM2
dc.contributor.departmentUniversity of Gothenburg/Department of Food and Nutrition, and Sport Scienceeng
dc.contributor.departmentGöteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapswe
dc.type.degreeStudent essay


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record