Search
Now showing items 1-9 of 9
Barn som medforskare av matlandskap. Del 1: Medforskning
(Centrum för konsumtionsvetenskap, 2010)
Barn som medforskare av matlandskap, BAMM, är ett tvärvetenskapligt projekt
med deltagare från Etnologi, Företagsekonomi och Mat hälsa och miljö vid
Göteborgs universitet samt Avdelningen för Design på Chalmers. Syftet ...
Den goda måltiden. Berättelser om mat och ätande i Vi föräldrar och Kamratposten 1969-2007
(2008)
Många av de forskare som studerat familjemåltiden har använt etnografiska metoder i form av intervjuer och videoobservationer. Även en hel del kvantitativa studier har gjorts, där olika faktorer har studerats genom enkäter. ...
Kristen konsument. En forskningsstudie om projektet Schysst konsument
(2005)
Svenska Kyrkans Ungas projekt Schysst konsument är ett uttryck för ett växande intresse
bland konsumenter för vilka villkor de har som producerar våra konsumtionsvaror. Det
finns en ökad medvetenhet om och upplevelse av ...
Livspussel med utmaningar. Tolv svenska barnfamiljers berättelser om mat och hälsa.
(Centrum för konsumtionsvetenskap, 2014)
I kapitel 1 beskrivs projektet och de teorier och metoder som använts. Den kvalitativa studien baseras på besök i tolv barnfamiljer, där vi genom intervjuer, foton, kvitton, collage och målningar skapade oss en bild av ...
Nordiska barn bilder av mat och ätande
(2006)
”Nordiska barns bilder av mat och ätande” tar sin utgångspunkt i den aktuella debatten
om barn och mat och de farhågor som finns om ungas hälsa kopplat till ohälsosamma
matvanor och bristande fysisk aktivitet. Detta är ...
Grönsaker eller godis? Kulturella perspektiv på nordiska barns kosthåll
(2007)
Mat och ätande är ett gränsöverskridande forskningsämne, som engagerar forskare från
vitt skilda discipliner. Medicinare, historiker, sociologer, näringsfysiologer, pedagoger,
psykologer, antropologer, etnologer m.fl. ...