På språng med digitala verktyg!
En semistrukturerad intervjustudie kring hur personal i olika fritidshem arbetar med digitala verktyg för att aktivera eleverna fysiskt.
Abstract
Syftet med studien är att undersöka hur fritidspersonal1 uttrycker att de arbetar med digitala verktyg i samspel med fysisk aktivitet.
Varför studien är relevant att utföra beror på den begränsade mängd forskning som bedrivits tidigare. Den forskning som existerar kring digitala verktyg i samverkan med fysisk aktivitet är inte tillräcklig och är i behov av mer validerad forskning då en stor framtid inom området kan ses.
Studien genomfördes i sex olika fritidshem vilket gav ett tillförlitligt resultat med god bredd. För att lyckas med studien valde vi att använda oss av en semistrukturerad intervjustudie vilket gav oss ett blandat och nyanserat resultat. Tack vare en tematisk analysansats kunde mönster och teman enkelt hittas i intervjuguiden för att sedan koppla svaren till studiens forskningsfrågor. Resultatet visade att fritidspersonal ställer sig positiva till att arbeta med digitala verktyg i samverkan med fysisk aktivitet, men att de ofta hindras på grund av bristande digital kompetens och en pressad ekonomi.
Degree
Student essay
Collections
Date
2023-12-07Author
Dahlberg, Johanna
Palmgren, Emma
Keywords
Fritidshem, digitala verktyg, fysisk aktivitet, KASAM, digital kompetens
Language
swe