GUPEA >
Student essays / Studentuppsatser >
Department of Food and Nutrition, and Sport Science / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap >
Kandidatuppsatser >

De äldres upplevelse av kylda matens smak, måltidsvariation och måltidssituation


Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/2077/54436

Files in This Item:

File Description SizeFormat
gupea_2077_54436_1.pdf712KbAdobe PDF
View/Open
Title: De äldres upplevelse av kylda matens smak, måltidsvariation och måltidssituation
Authors: Jängnemyr, Gia
Issue Date: 15-Nov-2017
Degree: Student essay
Series/Report no.: HT17-04
Keywords: Äldre
smakupplevelse
måltidsvariation
måltidsupplevelse
Abstract: Äldre personer i eget boende som behöver hjälp att laga mat kan få bistånd på matlådor i stället. Vissa kommuner tillagar och distribuerar varm mat dagligen medan andra kommuner övergått till att leverera kyld mat från matservice företag, ofta en gång i veckan. Mat och måltider inom äldreomsorgen handlar främst om matens näringsinnehåll men det har inte varit samma fokus på att undersöka hur de äldre upplever sina måltider med matlådor. Syftet med denna kvalitativa intervjustudie var att beskriv... more
URI: http://hdl.handle.net/2077/54436
Appears in Collections:Kandidatuppsatser

 

 

© Göteborgs universitet 2011