GUPEA >
Student essays / Studentuppsatser >
Department of Food and Nutrition, and Sport Science / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap >
Kandidatuppsatser >

Representation av det nordiska köket i London


Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/2077/30528

Files in This Item:

File Description SizeFormat
gupea_2077_30528_1.pdf437KbAdobe PDF
View/Open
Title: Representation av det nordiska köket i London
Authors: Mårdsäter, Maria
Stokuca, Anna
Issue Date: 3-Oct-2012
Degree: Student essay
Series/Report no.: Restaurangmanagerprogrammet
VT 2011
Keywords: Norden
matkultur
Ny nordisk mat
Abstract: När man tänker på nordisk mat går tankarna oftast till rustik husmanskost. Den bilden håller nu på att ändras. År 2004 gick några av Nordens mest framstående kockar samman och skrev Manifest för det nya nordiska köket för att uppmärksamma Norden som matregion. Manifestet låg sedan till grund för programmet Ny nordisk mat som startades av Nordiska Ministerrådet år 2007. Manifestet och programmets mål är att återinföra traditionella tillagningsmetoder samt öka användningen av de fina råvaror som f... more
URI: http://hdl.handle.net/2077/30528
Appears in Collections:Kandidatuppsatser

This item has been viewed 48 times.

 

 

© Göteborgs universitet 2011