Now showing items 1-12 of 12

    • Att starta ett café 

      Boodh, Helena; Nyberg, Malin (2012-10-03)
      Regeringen stödjer startandet av nya företag och att starta ett café presenteras som en trend som lockar unga entreprenörer. Utformning och start av café kan ses ur olika perspektiv. Två modeller har valts, dessa berör ...
    • Bättre måltidsupplevelse för äldre 

      Nazemi, Ayla; Zackaroff, Madeleine (2018-08-16)
      Syfte med denna studie var att kartlägga hur omsorgsmåltiderna tillämpas i Västra Götaland och vilka hinder och möjligheter som kommunerna ser. Undernäring är ett stort problem bland äldre. En enkät skickades ut via mejl ...
    • Får vi vara med? 

      Kjellman, Sara; Skenning, Johanna (2013-06-24)
      Att känna kontroll över sin vardag är en viktig del av livet och för en del minskar denna kontroll när man bor i en miljö som inte är hemma. Att vara delaktighet är att återta kontrollen och känna meningsfullhet i livet. ...
    • Franchising 

      Sulkvist, Anja (2020-04-16)
      Människor söker allt mer genuina och unika upplevelser vid restaurangbesök. Man vill uppleva något annorlunda och få njuta av en god måltid i en behaglig miljö. Franchising är allt vanligare i restaurangverksamheter och ...
    • Den goda sjukhusmåltiden 

      Herder, Eva; Karlsson, Ann (2016-04-11)
    • Jag tvättar bordet! 

      Lundell, Karin (2013-08-20)
      I förskolan har måltiden traditionellt beskrivits som omsorg, men innebär idag en koppling mellan omsorg och den lärprocess som genomsyrar aktiviteterna i förskolan. I läroplanen nämns barns delaktighet som ett viktigt ...
    • Måltidsupplevelsen inom äldreomsorgen -inte bara mat. En kvalitativ studie på ett särskilt boende i Västra Götalandsregionen 

      Hemmingberg, Emma; Tell, Frida (2019-08-14)
      Allt fler människor i Sverige blir äldre och har behov ett behov av extra omsorg. Måltiderna fyller en viktig funktion i arbetet på äldreboenden och är betydelsefull ur flera perspektiv än enbart fokus på maten. FAMM-modellen ...
    • Närlagat eller levererat? En kvantitativ studie kring grundskoleelevers nöjdhet med skolmåltideni Göteborg 

      Lindström, Andreas; Touray, Isatou (2021-10-22)
      Offentlig sektor är en stor aktör inom kostproduktion och måltidsservice i Sverige där 1,3 miljoner skolmåltider produceras dagligen. Forskare och organisationer har tidigare studerat olika aspekter av elevers nöjdhet med ...
    • Restaurangkoncept 

      Fällgren, Jonatan; Karlsson, Josefin; Nordevik, Charlotta (2014-06-26)
      Med hänvisning till hur fine dining restauranger i Sverige idag läggs ned alternativt byter koncept föreföll det relevant att undersöka vilka betydelsefulla faktorer som avgör huruvida ett fine dining koncept blir ...
    • ”Ska vi ta en fika?” 

      Magnusson, Carolina (2013-06-24)
      Att besöka ett kafé är en av svenskarnas favoritsysselsättning när det kommer till fritidsaktiviteter. Vi går på kafé för att socialisera med andra människor och för att äta något gott. Antalet kaféer har ökat de senaste ...
    • Skolmåltiden eller restaurangmat? En studie som undersöker vad som lockar gymnasieelever till att äta på andra ställen än skolrestaurangen 

      Ek, Erica (2015-08-10)
      Gymnasieelever väljer i viss utsträckning att inte äta den lunch som serveras i skolrestaurangen, för att få gymnasieelever att äta i skolrestaurangen i större utsträckning är det viktigt att utgå ifrån gymnasieelevers ...
    • Varför äts maten inte upp? 

      Fujita Friedrich, Yuriko (2020-08-05)
      Cirka en tredjedel av maten i världen idag slängs som matsvinn och detta anses som en stor problematik inom hållbar utveckling. I slutet på 2019 kom ut remissen med de reviderade råden om måltider på sjukhus. I remissen ...