Show simple item record

dc.contributor.authorBerndes, Ella
dc.date.accessioned2024-02-23T10:04:09Z
dc.date.available2024-02-23T10:04:09Z
dc.date.issued2024-02-23
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/2077/80058
dc.description.abstractDenna undersöknings syfte grundas i att den globala problembeskrivningen för matsäkerhet, där klimatförändringar, markexploatering och en växande population kan leda till att den totala tillgången på mat blir mindre än behovet. Nödvändiga åtgärder enligt sammanfattad forskning inom matsäkerhet samt IPCC är en sänkt proportion animalier, till förmån för en ökad proportion vegetabilier i den globala livsmedelskonsumtionen. Denna undersökning ämnar se på svenskt jordbruks förutsättningar för att bidra genom liknande åtgärder. Det görs genom att semistrukturerat intervjua lantbrukare för att få deras perspektiv på förutsättningar och hinder, och generell ställning till vegetabilisk livsmedelsproduktion, och hur den ses i relation till den animaliska. I resultatet som presenteras i en tematisk analys, syns flera teoretiskt möjliga förutsättningar, men också reella hinder, vilka främst tar form i lantbrukarnas nuvarande situation. Materialet signalerar också att ämnet är kontroversiellt, och att animalier indirekt kan prioriteras över vegetabilier på grund av en stark historisk ställning och maktposition i branschen.sv
dc.language.isoswesv
dc.relation.ispartofseries2024: 01sv
dc.titleSvenskt lantbruks bidrag till en ökad vegetabilisk livsmedelsproduktion för global matsäkerhet Vilka perspektiv har svenska lantbrukare?sv
dc.typetext
dc.setspec.uppsokSocialBehaviourLaw
dc.type.uppsokM2
dc.contributor.departmentUniversity of Gothenburg/School of Global Studieseng
dc.contributor.departmentGöteborgs universitet/Institutionen för globala studierswe
dc.type.degreeStudent essay


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record