GUPEA >
Student essays / Studentuppsatser >
Department of Food and Nutrition, and Sport Science / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap >
Kandidatuppsatser >

Måltider i skolan


Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/2077/65977

Files in This Item:

File Description SizeFormat
gupea_2077_65977_1.pdf590KbAdobe PDF
View/Open
Title: Måltider i skolan
Other Titles: En undersökning av den vegetariska menyn på skolor i Göteborgs stad
Authors: Appelqvist, Anna
Hansen, Michelle
Issue Date: 5-Aug-2020
Degree: Student essay
Keywords: Näringsrekommendationer
Näringstäthet
Skolmåltider
Vegetarisk
Abstract: Idag serveras 1,3 miljoner skolmåltider dagligen i Sverige och skolmåltiderna ska enligt lag vara näringsriktiga och skolmåltiden är ett bra sätt att skapa hälsosamma matvanor för barn och ungdomar. Att servera vegetarisk kost i skolan kan vara bra för både hälsan och klimatet om man har kunskapen om kostsammansättning och olika kostgrupper. Syftet med studien är att undersöka om skolbarn får likvärdigt näringsinnehåll i skolmåltiden när man äter den vegetariska rätten som när man äter dagens r... more
Description: Kandidatuppsats 15 hp Program: Kostekonomi med inriktning ledarskap Nivå: Grundnivå Handledare: Agneta Sjöberg Examinator: Christina Berg Antal sidor: 32 (inklusive bilagor) Termin/år: Vt 2020 Nyckelord: Näringsrekommendationer, Näringstäthet, Skolmåltider,Vegetarisk kost
URI: http://hdl.handle.net/2077/65977
Appears in Collections:Kandidatuppsatser

 

 

© Göteborgs universitet 2011