• English
    • svenska
  • svenska 
    • English
    • svenska
  • Logga in
Visar i datumordning 
  •   Startsida
  • Student essays / Studentuppsatser
  • Department of Food and Nutrition, and Sport Science / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • Kandidatuppsatser / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • Visar i datumordning
  •   Startsida
  • Student essays / Studentuppsatser
  • Department of Food and Nutrition, and Sport Science / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • Kandidatuppsatser / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • Visar i datumordning
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Visar i datumordning:

Sortera efter:

Ordning:

Resultat:

Visas titlar 1-20 av 700

  • Titel
  • Publiceringsdatum
  • Inmatningsdatum
  • stigande
  • fallande
  • 5
  • 10
  • 20
  • 40
  • 60
  • 80
  • 100
    • Folkhälsa och samverkan - Hälsofrämjande arbete för ökad fysisk aktivitet och goda kostvanor 

      Fäldt, Anna; Wallén, Josefine (2011-02-16)
      Hälsofrämjande arbete och dess betydelse för folkhälsan är idag ett aktuellt ämne. Hälsa beskrivs som en resurs för individen medan folkhälsa ses som ett mål för samhället. Ett stort antal aktörer omfattas därför av ...
    • ”Det är länken mellan kund och kök som skall få gästen att äta!” - En studie om måltidsföreståndares uppfattningar om hälsa 

      Pettersson Löfgren, Maksim (2011-02-16)
      Denna kandidatuppsats tar bland annat sin utgångspunkt i modellen Måltidens fem aspekter (MFA) och hur man kan arbeta med modellens olika delar för att verka hälsofrämjande mot sina gäster. En annan utgångspunkt är olika ...
    • Motivation i restaurangbranschen - En studie utifrån Herzbergs Tvåfaktorteori samt Adairs Åttastegsmodell 

      Hallgren, Jenny; Hjort, Maria (2011-02-17)
      Denna uppsats behandlar medarbetares motivation inom restaurangbranschen. Restaurangbranschens höga personalomsättning i Sverige idag beror bland annat på att branschen fortfarande ses som en genomfartsbransch med låg ...
    • Uppfattningar och attityder kring kost och fysisk aktivitet hos en grupp gymnasieelever 

      Fellman, Jennie; Kilic, Sara (2011-02-17)
      Ohälsan relaterad till kost och fysisk aktivitet fortsätter att öka världen över och förebyggande insatser behövs redan i tidig ålder för att hejda trenden. Enligt studier hör ungdomar i gymnasieåldern till en särskild ...
    • Kostchefers uppfattningar om tillsatser i skolmåltiden 

      Ahrnberg, Jessica; Risberg, Linda (2011-02-17)
      Under de senaste åren har tillsatser i skolmåltiden debatterats väldigt mycket, då många har synpunkter angående livsmedelsval, måltidsmiljö, näringsinnehåll och tillagningsmetoder. Det är kostcheferna som ofta får stå ...
    • Kafékultur sett ur gästens synvinkel 

      Alfaro Guzman, Amais (2011-02-17)
      Ett kafébesök är en informell social händelse och utgör en social paus i vardagen. Med dessa ord har Oddner (2003) klargjort för innebörden av ett kafébesök, eller? För att vara specifik är syftet med min studie att ta ...
    • Mätt på fett? - Upplevda fördelar och svårigheter med Low Carb High Fat 

      Andersson, Jeanette; Pebaqué, Sofia (2011-02-17)
      Lågkolhydratkost har funnits sedan 1921 och formulerades som en behandling för epilepsi. Under åren har populariteten för lågkolhydratkost varierat, men har på senare år ökat. I Sverige har förespråkare fått publicitet i ...
    • Om stress - vår osynlige arbetskamrat och hur den påverkar vårt arbete 

      Hatemi, Reza; Wallenborg, Henrik (2011-02-17)
      Bakgrund: Stress är något vi lever med varje dag, hela tiden. Denna stress hjälper oss att prestera i de situationer vi ställs inför. Stress kan i längden även ha en negativ inverkan i form av utbrändhet och sänkt livskvalitet. ...
    • Ladda, återhämta och prestera - Idrottande ungdomars vanor kring uppladdnings- och återhämtningsmål 

      Josefsson, Ida; Sahlström, Malin (2011-02-17)
      Under ungdomstiden skapar många individer levnadsvanor, som sedan följer med dem under resten av livet. Det är därför viktigt att ungdomar redan då, blir medvetna om sina kostvanor och dess betydelse. Då idrottande ungdomar ...
    • Måltidsplanering inom äldreomsorgen - En studie med fokus på näring, recept och organisation 

      Berglund, Anni; Knopp, Viktoria (2011-02-17)
      När man blir äldre och har levt ett friskt liv minskar energibehovet med ungefär en tredjedel, medan näringsbehovet är detsamma som innan (Svenska kommunförbundet, 1994). Därför är det viktigt att man ser till att maten ...
    • Motivation hos skolmåltidspersonal - En undersökning utifrån Herzbergs tvåfaktorteori 

      Ländin, Emma; Jonsson, Frida (2011-02-17)
      Ett problemområde vi upptäckt omfattar den offentliga måltidssektorn som bland annat förknippas med en begränsad ekonomi och svagt styre. Utifrån tidigare erfarenheter inom verksamhetsförlagd utbildning har vi stundtals ...
    • Är det onaturligt sött? - konsumtionsstudie av lightdrycker bland unga vuxna 

      Fantini, Emilia; Johannesson, Petra (2011-02-17)
      Som studenter på Kostekonomprogrammet har vi vid upprepade tillfällen kommit i kontakt med och diskuterat ämnet tillsatser. Sötningsmedel, då främst aspartam, är ett av de ämnen som kommit i fokus för våra diskussioner och ...
    • När musik kom till skolmåltiden - Interventionsstudie i skolmåltidsmiljö 

      Holm, Marcus (2011-02-17)
      Dokumenterad erfarenhet av otillfredsställande måltidsmiljö i svenska skolrestauranger och trender på försämrad psykisk hälsa bland svenska barn och ungdomar har föranlett till en fyra dagars interventionsstudie med musik ...
    • ”ÄKTA VARA” – Konsumenters inställning till livsmedelstillsatser 

      Ahlning, Elin; Stanleysson, Marie (2011-02-17)
      Varför och i vilken utsträckning livsmedelstillsatser bör användas, råder det delade meningar om. Tillsatserna fyller ett kvalitetssäkringssyfte för våra livsmedel och vissa forskare menar att det är riskabelt ur mikrobiologiskt ...
    • Köttkonsumtionens miljöpåverkan 

      Wiberger, Maja (2011-02-17)
      Det största miljöproblemet i världen idag är de omskrivna klimatförändringarna. Boskapssektorn bidrar till mer utsläpp av växthusgaser än transportssektorn. En ko släpper ut ungefär 100 kilo metan per år som är en tjugo ...
    • Kostvanor hos skift-/nattarbetare 

      Nyberg, Maria; Wikström, Anna (2011-02-17)
      Nattarbetare är en yrkesgrupp som är utsatt för ett flertal hälsoeffekter så som övervikt, mag- och tarmproblem, hjärt- och kärlsjukdomar, sömnproblem och även olika typer av cancer. Dygnsrytmen rubbas i samband med ...
    • Måltidsrast eller måltidsuppehåll på restaurang 

      Fujiwara, Niji (2011-02-17)
      Måltider på arbetsplatsen är en viktig aspekt för arbetares arbetsmiljö och trivsel på arbets-platsen. Inom restaurangbranschen tillämpas två olika typer av måltidspaus i form av måltids-rast och måltidsuppehåll, som i sin ...
    • Känner du till de fem kostråden? - En studie om matvanor och kostråd på en arbetsplats 

      Birgersson, Hannah; Nilsson, Emma (2011-02-17)
      Livsmedelsverket utformade 2005 fem kostråd för att främja bra matvanor hos befolkningen. En studie på uppdrag av Livsmedelsverket visade att det fanns glapp mellan kostråden och befolkningens matvanor. Vidare har forskning ...
    • Vår kokbok – håller den? : En granskning med miljöperspektiv 

      Samuelsson, Hanna; Svensson, Josefin (2011-02-17)
      Syftet med studien var att granska Vår kokbok för att se om det skett några förändringar över tid, i relation till rekommendationer om hållbara matval. Hållbar utveckling handlar om hur vi kan tillfredställa våra behov ...
    • Gymnasieelevers uppfattningar om hållbara måltider 

      Arildsson, Paulin; Martinsson, Sara (2011-02-17)
      Regeringens mål för ekologisk konsumtion inom den offentliga sektorn har avsett en inriktning mot 25 procent ekologiska livsmedel fram till innevarande år 2010. En handlingsplan för hållbar konsumtion - ”Bilen, Biffen, ...

      DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
      gup@ub.gu.se | Teknisk hjälp
      Theme by 
      Atmire NV
       

       

      Visa

      VisaSamlingarI datumordningFörfattareTitlarNyckelordDenna samlingI datumordningFörfattareTitlarNyckelord

      Mitt konto

      Logga inRegistrera dig

      DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
      gup@ub.gu.se | Teknisk hjälp
      Theme by 
      Atmire NV