Search
Now showing items 1-6 of 6
Lärare talar om resurshushållning i hem- och konsumentkunskap
(2011-02-28)
I dagen samhälle är de allra flesta medvetna om att det måste till en förändring av vårt beteende för att hejda den alltmer negativa miljöpåverkan på vår jord. I skolan har hem- och konsumentkunskapsämnet en stor funktion ...
Formativ bedömning – hiss eller diss? - En systematisk forskningsöversikt om lärares och elevers uppfattningar och erfarenheter av formativ bedömning
(2022)
Formativ bedömning är en bedömningsmetod i skolan, och något som förespråkas inom
lärarutbildningar. Däremot har upplevelser visat att lärare ute i arbetslivet inte alltid delar
denna åsikt. Denna studie är en ...
Formativ bedömning – är det värt det? Hem- och konsumentkunskapslärares uppfattningar om och erfarenheter av formativ bedömning
(2023)
Bedömning är en stor del av arbetet som lärare har i skolan, och formativ bedömning är en
bedömningsmetod som successivt ökat i användning och förespråkas inom lärarutbildningar.
Formativ bedömning kännetecknas som en ...
”Jag ser er alla när ni bakar bullar”. Lärares perspektiv på likvärdig bedömning av det praktiska arbetet i hem- och konsumentkunskap.
(2021)
Bedömning är en viktig del av lärarens uppdrag i skolan för att kunna sätta rättvisa betyg på eleverna. I hem- och konsumentkunskapen sker en stor del av bedömningen av elevernas praktiska kunskaper och förmågor vilket kan ...
Lever vi som vi lär? En forskningsöversikt om jämställdhet och sexism i skolan
(2023)
En grundpelare inom den svenska skolan är att den ska vara jämlik och jämställd för alla. Tidigare forskning visar att jämställdhetsarbetet fortfarande har en lång väg att gå. Syftet med forskningsöversikten är att visa ...
Att undervisa om näring i hem-och konsumentkunskap nu och efter läroplansskiftet.
(2021)
Kunskaper om näring är väsentligt för individer att utveckla för att förhindra eventuella folksjukdomar, övervikt och diabetes. I ämnet hem- och konsumentkunskapens kursplan Lgr11 ska eleverna undervisas om ämnet näring. ...