Search
Now showing items 1-10 of 34
Fragmentarisk kostinformation i privata hälsobloggar
(2015-08-10)
De ursprungliga fem kostråden som handlar om att äta mycket frukt och grönt, välja fullkorn
och nyckelhålsmärkta livsmedel, äta fisk 2-3 gånger i veckan samt att välja flytande margarin
eller olja i matlagningen togs ...
Hur hälsotidningarna leder dig till drömkroppen och ett hälsosamt liv
(2013-06-25)
Denna studie ville belysa från en hälsopromotiv synvinkel hur hälsotidningar som är riktade till kvinnor framställer sina budskap om kost, fysisk aktivitet och hälsa. Två innehållsanalyser har valts som metod då texten ...
Uppfattningar och attityder kring kost och fysisk aktivitet hos en grupp gymnasieelever
(2011-02-17)
Ohälsan relaterad till kost och fysisk aktivitet fortsätter att öka världen över och förebyggande insatser behövs redan i tidig ålder för att hejda trenden. Enligt studier hör ungdomar i gymnasieåldern till en särskild ...
Företagshälsovårdens behov av kostkompetens - Fallstudie på en företagshälsovård
(2011-03-07)
Idag räknas mer än 46 procent av alla svenskar mellan 16 och 84 år som överviktiga (BMI 25-29,9) och cirka 10 procent som feta (BMI >30). Jämfört med för 20 år sedan är detta en 100 procentig ökning och både nationella ...
Gilla och kommentera gärna!
(2012-10-24)
Bakgrund
Vid förmedling av kost- och hälsobudskap har tvåvägskommunikation visat sig fördelaktigt för att budskapet inte bara ska nå fram, utan även förstås av mottagaren. Att skapa dialog kring det som förmedlas uppfattas ...
Kost – en del av idrott och hälsa!? En kvalitativ studie om kostundervisningens utformning och innehåll inom ramen för idrott och hälsa i grundskolans senare år
(2015-08-10)
Syftet med denna studie är att undersöka på vilket sätt idrott och hälsa lärare arbetar med delmomentet kost inom ramen för idrott och hälsa. Syftet är också att undersöka vilken kunskap om kost elever i årskurserna 7 - 9 ...
Are bananas for monkeys? Motionärers vanor kring återhämtningsmål
(2012-10-01)
En förutsättning för att kroppen ska må bra är att man befinner sig i energibalans. Det är en viktig del för att kunna prestera och få en positiv utveckling med sin träning. Vid träning är kolhydrater och fett de största ...
Inställning av vikt - En enkätstudie om hälsa, kropp och ätande bland sjundeklassare
(2015-08-10)
Övervikt och ätstörningar är problem hos många ungdomar idag. I dagens samhälle finns ouppnåeliga ideal som kan leda till negativ kroppsuppfattning och stigmatisering av de som inte lever upp till idealen. Kunskap kring ...
Vad finns, vad behövs och vad kan förbättras? – några skolors hälsofrämjande miljö.
(2011-03-03)
Andelen barn som lider av övervikt och fetma har ökat dramatiskt, inte bara i ett globalt perspektiv utan även här i Sverige. En försämrad kosthållning samt en ökad fysisk inaktivitet är två centrala orsaker till detta ...
Hälsokultur på arbetsplatsen
(2012-10-24)
Arbetsplatsernas ständiga utveckling och förändring har lett fram till ökade psykosociala krav från de anställda som företaget måste bemöta. Ska man bedriva ett hälsofrämjande arbete bör hänsyn tas till hur kulturen ser ...