Search
Now showing items 1-10 of 55
Hälsan skiftar
(2013-06-26)
Denna studie hade som syfte att ta reda på om skiftarbetarna på ett större företag inom tillverkningsindustrin följer riktlinjerna för frukt och grönt och fisk enligt Livsmedelsverket (2013b) när det gäller kostvanor och ...
Hur hälsotidningarna leder dig till drömkroppen och ett hälsosamt liv
(2013-06-25)
Denna studie ville belysa från en hälsopromotiv synvinkel hur hälsotidningar som är riktade till kvinnor framställer sina budskap om kost, fysisk aktivitet och hälsa. Två innehållsanalyser har valts som metod då texten ...
Matbloggar - en ny väg för hälsobudskap
(2011-02-24)
Bloggen kan beskrivas som en slags dagbok på Internet, där individer kan dela med sig av
sina liv till omvärlden. Bloggar har vanligtvis ett tydligt format. med inlägg. bilder och
kommentarer från läsarna. Man uppskattar ...
Motivation till beteendeförändring – En kvalitativ studie om tjänsten Hälsocoach online
(2019-08-14)
Västra Götalandsregionens projekt Hälsocoach online har sedan 2017 utvecklat och testat en
ny form av tjänst i syfte att förbättra individers hälsa och levnadsvanor. Då en stor del av
klienterna väljer att avbryta ...
Ungdomars läskedrycksvanor - En studie gjord på två skolor i Göteborg
(2011-03-03)
Den pågående sockerdebatten väckte vårt intresse för ungdomars läskkonsumtion. Vårt huvudsyfte med arbetet var att se hur läskkonsumtionen ser ut hos skolungdomarna genom att ta reda på var, när och hur mycket de dricker. ...
Styrketränande individers attityd till behovet av protein via mat och tillskott
(2012-10-01)
Kosten har stor betydelse för den idrottande individens prestation och hälsa. Trots det är det få idrottsutövare som följer kostrekommendationerna för sin idrottsgren. Styrketränande individer får ofta i sig mer protein ...
Aktiv transport till arbetet? En explorativ studie om betydelsefulla faktorer vid val av transportmedel i samband med en hälsopromotiv intervention
(2019-08-14)
Konditionsnivån hos den svenska arbetsföra befolkningen har kraftigt försämrats under åren
1995-2017. En ökning av antalet individer som transporterar sig aktivt till och från arbetet har
potential att både förbättra ...
Gilla och kommentera gärna!
(2012-10-24)
Bakgrund
Vid förmedling av kost- och hälsobudskap har tvåvägskommunikation visat sig fördelaktigt för att budskapet inte bara ska nå fram, utan även förstås av mottagaren. Att skapa dialog kring det som förmedlas uppfattas ...
Läskkonsumtion och uppfattningar om läsk bland gymnasieungdomar
(2012-10-01)
Sett till Livsmedelsverkets kostrekommendationer är intaget av läsk och andra söta livsmedel idag alldeles för högt bland Sveriges befolkning. Flera studier visar ett samband mellan intag av läsk sötad med socker och ...
Hem- och konsumentkunskapslärares uppfathingar om
(2011-02-28)
Begreppet hälsa kan beskrivas som ett tillstånd eller en process, men även som ett resultat, mål eller medel.
Enligt WHO (1948) finns det tre aspekter av hälsa; den fysiska, psykiska och mentala hälsan. Dessa är de
mest ...