Show simple item record

dc.contributor.authorChristianson, Monika
dc.date.accessioned2010-04-23T09:03:57Z
dc.date.available2010-04-23T09:03:57Z
dc.date.issued2010-04-23T09:03:57Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/2077/22287
dc.description.abstractMalnutrition är ett välkänt problem inom akutsjukvården. Det finns flera orsaker till malnutrition, bland annat olika sjukdomstillstånd som ger nedsatt aptit. Syftet var att undersöka om sjuksköterskor har tillräcklig kunskap om malnutrition och hur sjuksköterskan identifierar patienter med risk för malnutrition i akutsjukvården. Tio vetenskapliga artiklar användes som grund till studien. Resultatet presenteras i tre rubriker, malnutrition på sjukhus, nutritionsscreening samt brist på kunskap. Det framkom att malnutrition är ett stort problem inom akutsjukvården, att screeninginstrument finns men att de som regel inte används av sjuksköterskor samt att sjuksköterskans kunskap ofta inte är tillräckliga inom området för att identifiera dessa patienter. Screening av samtliga patienter kan leda till identifiering av patienter med risk för malnutrition i god tid. Med ökad kunskap inom ämnet nutrition skulle malnutrition inom akutsjukvården kunna förebyggas. Minskat antal malnutrierade skulle leda till kortare vårdtider, minskat lidande för patienterna och förbättrad ekonomi inom vården.en
dc.language.isosween
dc.titleMalnutrition inom akutsjukvården, sjuksköterskans ansvaren
dc.title.alternativeMalnutrition in acute care, nurse´s responsibilityen
dc.typeText
dc.setspec.uppsokMedicine
dc.type.uppsokM2
dc.contributor.departmentUniversity of Gothenburg/Institute of Health and Care Sciences
dc.contributor.departmentGöteborgs universitet/Institutionen för vårdvetenskap och hälsa
dc.type.degreeStudent essay


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record